ظاهرا مقامات نظامى آمريكا در مورد منتهاى قدرت اين تسليحات مايل به صحبت نيستند اما مشخص است كه اين تسليحات با اشعه مايكرو ويو و ليزر كار مي كنند و مي توانند سيستم هاى الكترونيكي (مثل فرودگاه ها ، مراكز فرماندهي و ....) را از كار بيندازند يا افراد را با ايجاد دردى تحمل نكردني - در خوشبينانه ترين حالت البته- از پا درآورند .ميزان تخريب كاملا بسته به زمان تابش اشعه روي هدف بخت برگشته است (آنهايي كه گوشت را براي باز كردن يخ در دستگاه مايكروويو چند ثانيه اضافي گذاشته اند مي دانند چه بلايي سر گوشت بيچاره مي آيد).همين باعث شده وزارت دفاع امريكا از طرفداران اين نوع اسلحه باشد چرا كه مي توانند ادعا كنند لزوما اسلحه اى كشنده نيست.. تنها دو تانيه تماس اشعه با پوست بدن سلول هاي زير پوست را به دماى 51 درحه سانتيگراد مي رساند . اشعه از ديوار رد ميشود بنابراين پناه گرفتن و پنهان شدن چندان به كار نمي آيد. و البته اين همان تكنولوژى است كه دانلد رامسفلد وزير دفاع آمريكا در آستانه جنگ در عراق به آن مي نازيد و تلويحااز تصرف ساده خاك عراق با اتكا به آن صحبت كرد .
اين تكنولوژى توسط شركت آمريكايي Raytheon به دولت آمريكا تحويل داده شده و از آنجا كه اساس قدرت تخريب آن بر اساس توليد اشعه است خيلي راحت قابليت كارگذاشتن در كلاهك موشك و يا بمب را هم دارد. در عين حال سيستم فضايي اين نوع اسلحه كه روى ماهواره ها سوار مي شود مي تواند موشك هاي قاره پيما را در ميانه راه ردگيرى و نابود كند. نوع زميني آن مي تواند اطراف تاسيسات نظامي يا شهرى مثل نيروگاه ها كار گذاشته شود و هر سيستمي را كه قصد هدف گرفتن اين تاسيسات را داشته باشد نابود كند. آخرين ردى كه درباره به كارگرفته شدن اين اسلحه ها در ميدان هاى جنگ پيدا كردم مطلبي در اكونوميست بود در سال 2003 كه آن زمان خبر از برنامه هاى آمريكا براى سوار كردن اين تسليحات بر روى جيپ هاى ارتش خود در عراق بود . با اين همه مجله American Science نوشته كه اين نوع تسليحات روي جيپ هاي Humvee در حال حاضر كار گذاشته شده اند . Raytheon نام اين تكنولوژي را گذاشته است
اشعه هر كسي را كه سر راهش باشد در خوشبينانه ترين حالت متفرق مي كند اما آنطور كه American Science نوشته با توجه به دامنه متفاوت دمايي كه مي تواند در بدن فرد ايجاد مي كند مي تواند هدف را مثل يك بشقاب غذا در مايكرو ويو بپزد. اما در زمان كوتاه تر بينايي فرد و حافظه كوتاه مدت را از بين مي برد ، درد شديد در اندام دروني بدن از جمله بيضه ها ايجاد مي كند و در عين حال كاركرد اندام داخلي را مختل مي كند. هدف نهايي آقايان البته كار گذاشتن اين تسليحات بر روي مدار زمين در نقاط مختلف است تا بتواند ظرف چند ثانيه به كار بيافتد تا هر كاري كه به ميل مبارك بود انجام بدهند.
از دلايل ديگر سرمايه گذاري آمريكا روى اين تسليحات يكي پايين آوردن تلفات خوديست كه ارتش آمريكا در عراق ثابت كرد در آن تخصص ويژه دارد . آمريكايي ها اسم اين ضعف را گذاشته اند مشكل برادر كشي! و البته شايد نقطه قوت اصلي آن كم هزينه بودن آن است. در حاليكه شليك هر موشك Sparrow چيزي حدود 125 هزار دلار و هر فروند موشك كروز Tomahawk حدود 600 هزار دلار هزينه دارد ، شليك با موشك هاى HEL تنها هشت هزار دلار خرج بر ميدارد.
اين هم فيلمش
http://www.youtube.com/watch?v=IcmI6UnR4gg&feature=related
سلاح جالبی به نظر می آید اما در حال حاضر مشکلاتی هم دارد.
- نیروی اصلی برای تولید لیزر از سوخت شیمیایی تولید می شود اما مکانیسم تولید سوخت شیمیایی نیاز به انژری الکتریسیته دارد و در نتیجه کل سیستم می بایستی ژنراتور برق را همراه خود داشته باشد و این مجموعه بدون در نظر گرفتن رادار فاز آرایه که برای شناسایی هدف لازم دارد , به اندازه 2 تریلی فضا اشغال می کند.
- مشکل بعدی هم فاز بازیابی تا شلیک بعدی بین 5 تا 7 ثانیه زمان نیاز دارد و در این زمان امکان این وجود دارد که در صورت شلیک تعداد زیادی موشک و یا خمپاره خود این سیستم مورد اصابت قرار گیرد!
- در زمان عملیات این سلاح هم عملا امکان پوشش هوایی در منطقه وجود ندارد زیرا ممکن است خسارت به نیروی خودی وارد شود.
و آخر اینکه هیچ تکنولوژی مطلق نیست همانطور که این سیستم در آینده توسعه می یابد و کاراتر و کم حجم تر می شود امکان این هم هست که موشکی تولید شود که پرتو لیزر را منعکس کند و آسیب نبیند.
هيچ سپري در مقابلش توان مقاومت ندارد. در هر وسيله اي براحتي نفوذ مي كند ، حتي پناهگاه هاي زيرزميني نيز از آن مصون نيستند. هيچ راهي براي فرار از آن نيست. تشعشعات و موج هاي دائمي آن مي تواند به هر جايي كه فكر مي كنيد برود. مرگ را تنها در يك لحظه تحميل مي كند. سلاحي اعجاب انگيز است. تمامي سيستم عصبي را مختل مي كند. علاوه بر سلول هاي زنده بدن ، هرنوع جرم ، باكتري و يا ميكرب در داخل بدن را از بين مي برد. جسدي كه با اين اسلحه مرگبار كشته شده است ، 30 الي 45 روز (به دليل عدم وجود هرگونه باكتري) مانند موميايي مي ماند و متلاشي نمي شود.
چندين نمونه از اين اجساد را در افغانستان يافتند و در ابتدا همه فكر مي كردند كه اين نوع مرگ ، فقط با استفاده از بمب هاي شيميايي بسيار قوي يا گازهاي سمي مهلك به وجود مي آيد. درصورتي كه اين مرگ ، تنها در اثر مواجهه با اسلحه وحشتناك پرتوي ذرات پرانري بود ؛ سلاحي كه براحتي حمل مي شود. البته در مورد ساخت و تهيه اين سلاح ، ابهامات بسياري وجود دارد. ولي ما از تاريخچه يك كشف علمي و بزرگ تا اختراع يك وسيله مرگبار را براي شما مي گوييم. از كشف ميدان مغناطيسي توسط نيكولا تسلا تا اختراع يك اسلحه مغناطيسي توسط روسيه و امريكا.
دانشمندان اتحاد جماهير شوروي ، با نظري بر تئوري هاي تسلا در رابطه با ميدان مغناطيس و پس از استفاده آن در بمباران هسته اي يا شكاف اتم ، دست به تحقيقاتي براي ايجاد يك سلاح شگفت انگيز و وحشتناك به نام اسلحه پرتو ذره اي مرگ (Deah Ray Weapon) زدند. در همان زمان جورج كيگان ، ژنرال بازنشسته اطلاعات نيروي هوايي امريكا ، به سرعت به پنتاگون اطلاع داد و ابراز نگراني كرد كه اگر چنين اسلحه اي ساخته شود ، وضعيت امنيتي امريكا دچار مشكل خواهد شد. احتمالآ پس از آن ، اين اسلحه ساخته شد. جزئيات و مشخصات نسبي آن در تاريخ 2 مي سال 1977 ، در مجله تكنولوژي فضا و هوانوردي امريكا توضيح داده شد. يكي از جنبه هاي جالب اين سلاح و نگران كننده براي امريكايي ها اين بود كه اسحله مرگ ، مي توانست تمامي موشك هاي بالستيك امريكا را منهدم سازد.
در كتاب «روشنايي در دستان» نوشته اينس هانت و وانتا دراپر علاوه بر توضيح زندگي نيكولا تسلا ، به صورتي ناواضح در مورد نظريات تسلا نسبت به استفاده هاي غيرانساني از نيروي مغناطيسي اشاره شده و حتي نامي هم از اسلحه مرگ برده شده است كه تقريبآ مشابه همان سلاح شوروي مي باشد. از نكات مورد اهميت اين كتاب ، نظريات خود نيكولا تسلا است.تسلا چندين بار گفته است كه با استفاده از اين نيروي مغناطيسي ، مي تواند اسلحه اي بسازد كه برپايه فيزيك نوين است و توانايي انهدام 10 هزار هواپيما را حتي در فاصله 2 هزار و 500 مايلي دارد.
تسلا مي گويد: با وجود اين اسلحه ، امريكا در مقابل تمامي دشمنانش ايمن است. اين تشعشع مي تواند هر موتوري را ذوب كند و هيچ قدرتي در مقابلش نمي تواند ايستادگي كند و در يك لحظه مي تواند ميليون ها نفر را در يك چشم به هم زدن از بين ببرد. چنين سلاح مخربي ، احتياج به 50 ميليون ولت برق دارد. اين سلاح فرضي از طرف نيكولا تسلا ، تلفورس (Teleforce) لقب گرفت.
مطلب ديگر درباره استفاده شوروي از تكنيك ها و تئوري هاي نيكولا تسلا را مي توان در تاريخ 23 سپتامبر سال 1977 در روزنامه واشنگتن پست خواند. اين روزنامه گزارش داد كه يك وسيله عجيب مانند توپي از نورهاي ستارگان ، بر فراز آسمان شهر پتروزاودچ گسترده شده بود. اين موضوع شاهدان زيادي دارد ، حتي خبرگزاري تاس (Tass) شوروي هم چنين چيزي را گزارش كرده بود. ولي اين واقعه ، اين بار در شهر هلسينكي (پايتخت كشور فنلاند) ديده شد كه در حدود چندين دقيقه آسمان نوراني شده بود.
چندي بعد در مجله تحقيقات ژئوفيزيكي امريكا ، دكتر توروآن مقاله اي نوشت كه در آن گفته شده بود: ماهواره هاي جاسوسي - نظامي امريكا ، تشعشعات بسيار قوي را در روسيه رديابي كرده اند كه براي ايجاد آنها احتياج به ايجاد 10 تريليون وات نيرو يا يك ميليارد ول انرژي است. هنوز وجود چنين سلاحي از طرف هيچ كشوري تأييد نشده است و ما تنها مي توانيم اميدوار باشيم كه اين كشورهاي ابرقدرت ، همواره صادق و راستگو باشند! ولي متأسفانه اين امر ، غيرممكن است.
انفجار یک میدان مغناطیسی بسیار نیرومند می تواند در کسری از ثانیه آن چنان قدرت الکتریکی بالایی را در کلیه مواد هادی پیرامون خود القا نماید، که به راستی تمام آنها را مختل نموده و از کار بیاندازد.
هر چند این میدان مغناطیسی بر روی جسم انسان به عنوان یک هادی الکتریکی نیز موثر می باشد. ولی این تاثیر بسیار محدود و مقطعی بوده و بدن جز در موارد خاصی قدرت مقاومت در برابر آن را دارد. در جنگ افزارهای نسل الکترونیک استفاده از سلاح مغناطیسی و فیزیک امواج الکترومغناطیسی جایگاه ویژه ای داشته ومورد توجه سازندگان این قبیل سلاحها بوده است.
بمب الکترومغناطیسی چیست؟
بمب الکترومغناطیسی در واقع چیزی نیست جز یک شار مغناطیسی فوق العاده ای نیرومند که با گسیل فیزیک امواج پر قدرت (SHF) سوپر فرکانس های با طول موج بالاتر از ده گیگا هرتز موسوم به امواج میکرویوو پر قدرت (High Power Microwave) می تواند هر گونه دستگاه های الکتریکی یا الکترونیکی واقع در محدوده عمل خود را در یک باند فوق گسترده (uWb) که مخفف عبارت ultra Wide band می باشد، فلج نماید.
روزی را تصور کنید که در یک شهر معمولی و در یک زمان تمام دستگاه های الکتریکی روشن و در حال کار ناگهانی سوخته و از کار بیافتد و تمام دستگاه های خاموش نیز در آن واحد روشن شده و پس از چند لحظه آنها نیز بسوزند. در چنین شهری پس از انفجار بمب الکترومغناطیسی بر فراز شهر ، در کسری از ثانیه یک تا دو میلیارد وات انرژی الکتریکی کلیه سیستم های مخابراتی و رادیویی و تلویزیونی را از کار بیاندازد.
برق شهر قطع می گردد، مدار الکتریکی همه رایانه ها می سوزد. تمام باتریها و خازن ها منفجر می شوند. لامپ تصویر همه تلویزیون هاو مانیتورهای خاموش یا روشن نورانی شده و می سوزد. همه موتور الکتریکی با آخرین دور ، همه و همه از کار می افتند و ناگهان شهر در قهقرا فرو می رود.
سیستم های گرمازایی و سرمازایی ، پمپ های آب و حتی ساعتهای مچی نیز از کار می افتند. شهر بدون الکتریسیته ، موتور ، باتری ، مخابرات و حرکت کاملا فلج می شود. همه این اتفاقات با سرعت نور یعنی کسری از ثانیه پس از انفجار یک بمب الکترومغناطیسی در حوزه میدان مغناطیسی آن اتفاق می افتد. با این سلاح مغناطیسی را می توان یک اسلحه انسانی نیز به حساب آورد. چرا که به ساختمانها و انسانها کمترین آسیب را می رساند.
چگونگی کارد بمب الکترومغناطیسی ؟
E-Bomb
E-Bomb به سال 1945 بر می گردد. فیزیکدانی به نام آرتور . اچ. کامپتون روی جریان خروجی الکترونهای اتم مطالعه می کرد که امروز به اثر کامپتون معروف می باشد. بعدها اثر کمپتون در قالب تکانهای الکترومغناطیسی به طراحی انواع سلاح های الکترومغناطیسی مختلف انجامید.
برای شناخت E-Bomb باید ابتدا با یک تانک LC آشنا شویم:
تانک LC چیزی نیست جز یک مدار ساده نوسان ساز که از یک سلف یا سیم پیچ و یک خازن و یک باتری تشکیل شده است. در تانک LC یک فرکانس میرا تولید می گردد که اگر یک کلید قطع و وصل الکترونیکی به آن اضافه نماییم، بسته به قدرت فرکانس سازی یک فرکانس رادیویی کریر یا حامل خواهیم داشت. هر چند مدار الکترونیکی قابلیت تولید فرکانس در محدوده های مختلف را داراست، لیکن نیاز به یک مدار طبقه تقویت نیز دارد تا قدرت فرستندگی آن افزایش یابد.
لذا باید سر راه آن یک تقویت کننده ترانزیستوری قدرت نیزه بهره جست که باز بسته به توان خروجی ترانزیستور طبقه تقویت قدرت فرستنده افزایش می یابد. قدرت یک فرستنده بستگی به توان خروجی آن دارد. معمولا فرستنده های 5 وات یا بالاتر از آن فرستنده های نیرومند به حساب می آیند، به نحوی که اگر انسان در کنار آنها قرار گیرد برای سلامتی وی مضر خواهد بود.
حال آنکه می توان با افزایش طبقات تقویت قدرت فرستندگی فیزیک امواج را بسیار بالا برد. اما این تنها بخش الکترومغناطیسی بمب الکتریکی می باشد، در حالیکه این بمب مثل هر بمب دیگری دارای واحد بخش انفجاری نیز می باشد. این قسمت یک بمب کاملا کلاسیک و عادی است.
در واقع بخش اصلی بمب الکترومغناطیسی یک لوله تو خالی رسانا است، که حکم هسته سیم پیچ بمب را نیز دارد و در داخل این هسته مواد منفجره و چاشنی الکتریکی قراردارد که درست در لحظه انفجار بمب مدار الکتریکی نیز بکار می افتد و میدان مغناطیسی حاصل از کارکرد مدار الکترونیکی در یک میدان انفجاری قرار گرفته و انفجار میدان الکترومغناطیسی رخ می دهد.
همزمانی انفجار بمب و بکار افتادن مدار نوسان ساز بسیار مهم می باشد. زیرا آنچه موجب تقویت امواج الکترومغناطیسی باور نکردنی و ارسال فیزیک امواج الکترومغناطیسی در همه جهات می گردد وقوع انفجار در مرکز میدان مغناطیسی می باشد همچنین از دیگر نکات حائز اهمیت در E-Bomb جهت سیم پیچ است که با عنایت با قانون دست راست فلمینگ می توان جهت شار مغناطیسی را متناسب با شکل سیم پیچ ، تعیین نمود
بدلیل کمرنگ بودن مبحث تخصصی روشنایی و نورپردازی در کنار دیگر مهارت های رشته معماری، عمران، برق و طراحی شهری، کمتر شاهد رعایت استانداردهای روشنایی و اصول نورپردازی در فضاهای مختلف هستیم و متأسفانه علیرغم اهمیت اثر بخشی نورپردازی علمی بر سلامت جسم و روان، افزایش راندمان افراد و همچنین چشم نوازی هرچه بیشتر و موثرتر برمؤلفه های معماری فضاهای داخلی و بیرونی، به این مهم کمتر توجه می شود و در اکثر موارد شاهد بکارگیری روش های یکنواخت نورپردازی برای همه فضاها می باشیم.
باید در نظربگیریم که رشته روشنایی و نورپردازی حرفه ای است، (علمی و هنری)، تواماً با یکدیگر و نگاهی یکسویه و نگرشی غیر تخصصی به آن سبب می گردد که تفاوت چشم گیری بین استانداردها و تأثیرات روشنایی طراحی و اجرا شده درایران با جامعه پیشرفته جهانی وجود داشته باشد.
باید بپذیریم که نور ماهیتی تفکیک ناپذیر از معماری داخلی و بیرونی می باشد، البته مدیریت صحیح نور همگام با طراحی و معماری می تواند از بهترین و اقتصادی ترین روش ها برای افزایش شادابی و سرزندگی در محیط، آرامش، کارایی و حالات عاطفی افراد باشد، همچنین نورپردازی مناسب می تواند بر ویژگی های خاص معماری، تأثیرات قابل ملاحظه ای بگذارد.
لذا برای دستیابی به نتایج تأثیرگذار، بایستی همچون تخصص های دیگر، طراحی روشنایی مبتنی بر استانداردها و اصول نورپردازی را از الزامات روندکاری یک پروژه در نظر گرفت. چرا که همه ما عمل دیدن را بوسطه نور، به عنوان یک ماهیت طبیعی پذیرفته ایم و می دانیم بدون نور نمی توان درک درستی از فضا،حجم و رنگ داشته باشیم و بارها و بارها تأثیرات آن را بر سطح هوشیاری، راندمان کاری و حالات عاطفی مان به صورت خوب و بد تجربه کردیه ایم. که این تجارب به نمود رنگ نور، رعایت یا عدم رعایت استانداردهای روشنایی و توجه یا عدم توجه به اصول نورپردازی مربوط می گردد.
بنابر این میتوان با نگرشی تخصصی به این حرفه و طراحی مناسب و متناسب با اصول معماری نور، از تأثیراتی به مراتب مطلوب تر، کارآمدتر و جذاب تر بهره مند گردید.
عوامل بسیار مهم در شناخت نود
لومن: واحد اندازه گیری شار نوری است. لومن مقداری نور است که از یک چشمه نقطه به شدت یک کاندلا(شمع) داخل مخروطی به زاویه رأس یک استرادیان پخش می شود.
منحنی فضایی پخش نور
به نقشه فضایی پخش نور اطلاق می گردد.نور هر منبع نوری با استفاده از رفلکتور و یا لنز سر راهش به طرز متفاوتی در فضا پخش می گردد.
CRI (Color Rendering Index)
معیار تشخیص کیفی نور می باشد. به میزان طیف های نوری شامل در این منبع نوری اطلاق می گردد. به عنوان مثال اگر منبع نوری cri پایین تری دارد، اجسام زیر آن رنگ واقعی خود را نمایش نمی دهند. آیا تا کنون مشاهده نموده اید که ماشین سبز رنگ زیر نور زرد خیابان آبی به نظر می رسد؟ این نتیجه پایین بودن کیفیت نور سدیم می باشد.
تکنولوژی های منابع نوری
التهابی: همان چراغ های دارای فیلامان می باشند که با تبدیل انرژی حرارتی به نور عمل می کنند. راندمان نوری در این تکنولوژی به صورت متداول در حدود 15لومن به ازای هر وات مصرفی می باشد.
بخار جیوه: همان تکنولوژی استفاده شده در مهتابی ها و لامپ های کم مصرف CFI می باشد.
HID: شامل لامپ های بخار سدیم، متال هالید می باشد. بخار سدیم بیشتر در کاربری های روشنایی های محوطه، خیابانی و گلخانه مورد استفاده قرار می گیرند. متال هالید علاوه بر محوطه در کاربردهای تجاری و نورپردازی های محوطه و پل ها مورد استفاده قرار می گیرند.
ال ای دی: با ورود طیف نور سفید از سال 1995 در زمره نورهای ساطع شده از ال ای دی ها، روز به روز جایگاه خود را بیشتر در صنعت روشنایی باز نموده اند. در حال حاضرال ای دی با بازده نوری 150 لومن بر وات اقتصادی شده است.
معماری و نورپردازی نما
می توان به جرأت گفت که مهندسین معمار در حین طراحی نما، تنها به حجم، جنس مواد و طرح نما در روز توجه می نماید. عدم توجه کافی به نورپردازی نما باعث شده است در شب با احجام مخوف و تاریکی در شهر مواجه می شویم.
رویکرد به نورپردازی نما باید علاوه بر سلیقه هنری مبتنی بر دانش مهندسی برق نیز باشد. نوپردازی که از برق و خصوصیات نور آگاهی ندارد نمی تواند با ابزار نور به طراحی مشغول گردد. به عبار دیگر نورپردازی نما تلفیقی از هنر معماری و دانش مهندسی می باشد.
مهم ترین نکته ای که می توان به فعالین نما توصیه نمود، طراحی و تصویب نورپردازی نما پیش از اجرای نما می باشد. نیازمندی های برق کشی، نیازمندی های فاصله گذاری ها و جایابی های چراغ ها در نما، در نحوه اجرای نمت تأثیراتی شگرف دارد.
هنر طراحی نور نما، نمایش نور و مخفی نمودن منابع نوری می باشد. این امر بدون لحاظ طراحی نور در حین اجرای نما میسر نخواهد شد.
نورپردازی نما و مفاهیم
هنگامی که نورپردازان ایتالیایی از برج آزادی تهران در روز و شب بازدید نمودند، از مجموعه شهرداری گله مند شدند. آنها با بیان اینکه هیچ کجای دنیا بناهای ملی خود را با رنگ های RGB بی روح نمی کنند از اینکه در نورپردازی شهری از هیچ مفهومی تبعیت نمی کنیم گلایه کردند. چرا یک بنایی که نماد شهری است شب یک جلوه دیگری دارد؟
در نورپردازی نما نیز استفاده از رنگ ها، سایه ها و روشنایی ها باید از یک مفهوم و هدفی تبعیت نماید. المان هایی که در نما قرار می گیرند هر یک حرفی و سخنی در مورد این ساختمان و بنا می زنند . رنگ های گرم محیط را صمیمانه تر و رنگ های سرد فضا را جدی و منظم نشان می دهند. فروشگاه اپل همه جا خودش را با نور سفید شدید متمایز می کند. کاخ سفید برای نمایش قدرت و دسیپلین بیشتر نور سفید را به کاربرده است. برعکس یک رستوران خوب برای نمایش فضای گرم و صمیمی در نمای خود المان ها را آفتابی نشان می دهد.
هدف از طرح این مثال ها، نشان دادن اهمیت مفاهیم و نوع نورپردازی در یک ساختمان می باشد. اگر ساختمانی را در دست اجرا دارید پیش از نورپردازی از خود بپرسید این ساختمان یا بنا قرار است چه چیزی را در ذهن بیننده تداعی نماید. جواب این سؤال، ما را از تکرار مسیرهای نورپردازی غلط تا حدود زیادی نجات می دهد.
نتیجه گیری
هدف از بحث مختصر فوق تنها نمایش اهمیت مبحث نورپردازی در طراحی و اجرای نما می باشد. مباحث کلی و بدون عمق زیاد بیان شدند تا ذهن خواننده از صورت مسئله کلان فاصله نگیرد. در بحث های آتی موضوعات جرئی با دقت بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در نبردهای مدرن امروزی، تکنولوژی دید در شب ضرورتی حیاتی محسوب می شود. هرچند دوربین ها و عینک های نظامی دید در شب اغلب به لوله هایی که وسعت دید انسان را به شدت محدود می کنند تشبیه می شوند.
به علاوه حتی نمونه های جدید پیشرفتی به خود ندیده اند و با مدل هایی که در عملیات دستگیری بن لادن استفاده شدند یکسان هستند؛ این دوربین ها به شدت سنگین و بزرگ اند و البته به منبع تغذیه انرژی جانبی نیاز دارند.
با همه این تفاسیر، محققین دانشگاه ملی استرالیا به فناوری مبتنی بر نانوتکنولوژی دست یافتند که می تواند دوربین های دید در شب را به قالب یک عینک کاملاً معمولی و سبک در بیاورند.
فناوری پردازش تصاویر دوربین های فعلی، «نشر آبشاری ثانویه» نامیده می شود که در آن از اینفرارد و تبدیل فوتون ها به الکترون ها در محیط برای پدید آوردن میدان دید در شب استفاده می شود.
اما پردازش تصاویر مورد نظر تیم استرالیایی، از فناوری «نانوساختارهای آلومینیم گالیم آرسناید» استفاده می کند.
یکی از محققین ارشد این پروژه در این رابطه می گوید: «ما توانسته ایم سازه های بسیار باریک و سبکی طراحی کنیم که توانایی تشخیص نور، زاویه روشنایی و همینطور تغییر رنگ نور را داشته باشند.»
«چشمان ما فقط توانایی دیدن اجسامی را دارد که مورد تابش نور قرار دارند، اما دوربین های ما نور نامرئی جاری در محیط را به نقاطی قابل مشاهده تبدیل می نمایند و به عبارتی تغییر رنگ مورد بحث، دید در شب واقعی را به ارمغان می آورد.»
ناگفته نماند که این پروژه جدید نیز به منبع تغذیه انرژی خاصی نیازمند است، اما در هر صورت به شمایلی سبک و با راحتی استفاده بالا تبدیل شده است. تیم توسعه دهنده این فناوری، پروژه خود را به جهت پیشبرد و بررسی احتمال تولید انبوه، در اختیار موسسه DARPA قرار داده است.
مدارات شوکر با تبدیل ولتاژ پایین به ولتاژی تا چند صد برابر آن میتوانند مفید باشند اما این را بخاطر بسپارید که ساخت این مدار هرچند ساده باشد ولی خطر برق گرفتگی را دارد
پس پیشنهاد میشود قبل از شروع یک جفت دست کش مخصوص تهیه کنید و مدار خود را با خیالی آسوده شروع به بستن کنید
در کل اگر ما یک ترانس کاهنده را برعکس کنیم (یعنی ورودی را به عنوان خروجی و خروجی را به عنوان ورودی استفاده کنیم) ترانس افزاینده میشود و اگر یک ولتاژ مستقیم(dc) را به ترانس برای افزایش ولتاژ وصل کنیم ولتاژ فقط و فقط در لحظه اول تقویت میشود و در ادامه ولتاژ خروجی برابر صفر میشود.
برای حل این مشکل باید راهی پیدا کنیم که بتواند ولتاژ مارا بصورت خیلی سریع قطع و وصل کنید تا برای افزایش ولتاژ مشکلی نداشته باشیم.
برای این کار میتوان یک مدار پالسر را به یک کلید الکترونیکی (استفاده از ترانزیستور به عنوان کلید) وصل کرد تا ولتاژمان را خیلی سریع برای ترانس قطع و وصل کند و افزایش ولتاژ صورت گیرد.
برچسب های مهم
سیستم مداربسته شما در حالت پیش فرض امکان نمایش تصاویر دوربین های مداربسته در محل ضبط شما فراهم خواهد کرد. به تلاش برای دریافت تصاویر بر روی تجهیزاتی به جز دستگاه ضبط تصاویر انتقال تصویر دوربین مداربسته می گویند.
این انتقال تصویر می تواند بر روی یک رایانه شخصی و یا تلفن همراه یا موبایل باشد. البته اصول انتقال تصویر در تمامی این تجهیزات ثابت است.
همانطور که گفته شد دیدن تصاویر دوربین های شما بر روی هر وسیله به جز دستگاه ضبط تصاویر انتقال تصویر محسوب می شود. از طریق ایجاد یک شبکه داخلی بین تجهیزات و دستگاه ضبط شما خواهید توانست یک انتقال تصویر بدون اینترنت را ایجاد کنید.
در صورتی که شما یک شبکه یکپارچه سیمی یا بی سیم بین محل ضبط تصاویر دوربین ها و محل دیدن آنها داشته باشید امکان انتقال تصویر بدون اینترنت هم وجود دارد. در شبکه های بی سیم، برای فواصل کم تا سطح صد متر شما می توانید از شبکه های بی سیم وای فای (wi-fi) استفاده کنید. برای فواصل بیشتر نیز حتی تا فواصل چند ده کیلومتری شما امکان استفاده از آنتن های رادیویی مانند نانو استیشن یا سیستم های شبکه ماهواره ای را خواهید داشت.
با توجه به محدودیت زیاد سرعت اینترنت در ایران استفاده از شبکه های داخلی برای ایجاد انتقال تصویر بسیار مناسب خواهد بود. از طرفی شما با وجود هزینه های اولیه بالا هزینه های دوره ای خود را به شدت کاهش داده و همچنین سرعت انتقال تصاویر هم برای شما به شدت زیاد خواهد شد.
در اجرای یک انتقال تصویر اینترنتی شما در واقع سیستم دوربین مداربسته خود را وارد فضا اینترنت می کنید و از این طریق شما می توانید در هر محلی که امکان دسترسی به اینترنت برای شما میسر بود تصاویر دوربین های خود را ببینید. در ادامه به پاسخ دادن به برخی از رایج ترین سوالات در رابطه با انتقال تصویر اینترنتی خواهیم پرداخت:
خیر، سیستم های مداربسته آنالوگ هم می توانند برای شما امکان انتقال تصویر را فراهم کنند. امکانات انتقال تصویر در سیستم های آنالوگ و شبکه خیلی متفاوت نیست. پس اگر می خواهید از سیستم مداربسته آنالوگ برای کاربری خود استفاده کنید نگران اجرای انتقال تصویر نباشید.
(برای مقایسه مشروح این دو سیستم مقاله تفاوت سیستم مداربسته آنالوگ و شبکه را مطالعه کنید.)
اجرای انتقال تصویر اینترنتی کار پیچیده ای نیست و به بستر پیچیده ای هم نیاز نخواهد داشت. نیازهای اصلی شما در هنگام انتقال تصویر این امکانات هستند:
در واقع انجام انتقال تصویر هیچ گونه هزینه ای به جز بستر اینترنتی مورد نیاز و اجرای آن توسط کارشناس برای شما نخواهد داشت. امروزه تمامی تجیهزات ضبط مداربسته امکان انتقال تصویر اینترنتی را در خود دارند و حتی در صورت عدم استفاده از این قابلیت شما همیشه امکان انجام آن را در آینده خواهید داشت.
سرعت اینترنت مورد نیاز برای انجام انتقال تصویر با توجه به تعداد و کیفیت تصویر دوربین ها متفاوت خواهد بود. برای محاسبه دقیق این فضا باید از ابزار محاسبه فضای هارد و پهنای باند دوربین مداربسته استفاده کرده و پهنای باند مورد نیاز را حساب کنید.
البته توجه داشته باشید که معمولا نرم افزارهای انتقال تصویر در صورت پایین بودن سرعت اینترنت شما تعداد فریم و کیفیت تصویر را کاهش می دهند تا امکان نمایش تصاویر برای شما فراهم شود. با این حال سعی کنید در صورت نیاز به انتقال تصویر اینترنتی هنوره بالاترین سرعت قابل انتخاب را انتخاب کنید چراکه با توجه به محدودیت سرعت اینترنت احتمالا سرعت کافی را نخواهید داشت.
سعی کنید سرعت اینترنت در محل ارسال اطلاعات (محل ضبط) را بالاتر در نظر بگیرید چرا که سرعت ارسال اطلاعات در سیستم های اینترنتی معمولا کمتر از سرعت دریافت آنهاست.
پاسخ به این سوال کاملا به شرایط و نوع مصرف شما وابسته است. طبیعتا هر چه سعت اینترنت شما بالاتر باشد و انتقال تصویر با کیفیت و تعداد دوربین بیشتری صورت گیرد شما حجم بیشتری از اینترنت را مصرف خواهید کرد. البته تمامی این موارد به میزان تماشای تصاویر دوربین ها وابسته است. اگر زیاد تصاویر دوربین ها را به صورت اینترنتی تماشا کنید طبیعتا نیازمند حجم بیشتری از اینترنت خواهید بود.
با این حال پس از مدتی شما میزان حدودی مصرف سیستم مداربسته را با توجه به میزان نیاز خود به دست خواهید اورد. نیازی نیست از ابتدای نصب سیستم مداربسته اطلاعی از میزان حجم مورد نیاز داشته باشید.
ممکن است دستگاه های مختلف طیف متفاوتی از تجهیزات را برای انتقال تصویر پشتیبانی کنند اما بیشتر دستگاهای مداربسته امکان انتقال تصویر بر روی این تجهیزات را فراهم می کنند:
بله، کیفیت انتقال تصویر دوربین های شما معمولا با توجه به میزان ثبات و سرعت نرم افزارهای انتقال تصویر آنها مشخص می شود. برندهای بزرگ دوربین های مداربسته هزینه زیادی را برای ساخت و ارتقای نرم افزارهای خود پرداخت می کنند. طبیعتا یکی از بزرگترین مزیت های استفاده از برندهای بین المللی دسترسی به نرم افزارهای به مراتب با ثبات تر و سریع تر است. همچنین امکان دانلود آخرین نسخه های نرم افزار از وبسایت شرکت هم بسیار برای شما مهم خواهد بود.
برچسب های مهم
مرحله اول :
1 – کشیدن نقشه ساختمانی شامل سیستمهای روشنایی – سیستم های صوتی – سو کتهای برق – تلفن – آنتن – آیفون – فن کوئیل ها – اطفاء حریق – برق اضطراری و موتورخانه.
2- اجرای نقشه روی کار.
3- تراز کردن کل قوطی کلیدها و کشیدن خطِ تراز با چک لاین.
4- شیار زدن مسیر لولهها با شابلون و دستگاه شیار زن .
5- کندن قوطی کلیدها با دستگاه .
6- سوراخ کردن روشنایی سقفی توسط دستگاه ( در مورد سقف کاذب، روی سقف ساپورت خورده و روی آن لوله فیکس میشود).
7- نصب قوطی کلید روی دیوار توسط شابلون و تراز کردن دقیق آنها.
8- جوشکاری و ساپورت زدن برای فیکس کردن لوله پولیکاهای که برای ورودی و خروجی لولههای که داخل جعبه فیوز آورده می شود.
9- جوشکاری و ساپورت زدن برای فیکس کردن لوله پولیکاهای که برای ورودی و خروجی لولههای که داخل جعبه آنتن و تلفن آورده می شود.
10- اجرای لوله پولیکا گذاری توسط گرما و خم کاری توسط مشعل و فنر و آب بندی آن توسط چسب پولیکا.
11- جوشکاری و ساخت ساپورت برای سینی برق بر روی داکت مشخصشده از روی نقشه ( این سینی برقها برای ورود کابل های برق تلفن آنتن ماهواره و ……. نیازهای ساختمان بهطور مجزا داخل داکت های ساختمان فیکس و وارد باکسهای مورد نیاز خود می شود).
12- پوشش کامل روی لوله پولیکا های که در کف ساختمان کار شده است.
13- نصب جعبه فیوز و تراز کردن آن در جاهای مشخص توسط نقشه.
14- نصب جعبه آنتن و ماهواره و تلفن و تراز کردن آن در جاهای مشخص توسط نقشه.
15- تأمین ارتینگ ساختمان( نصب پلیت و سیم مسی و زغال و نمک برای راهاندازی چاه ارت و ازآنجا به سینی برق و به مصرفکنندهها)
16- لوله فولادی گذاری در شرایطی که نقشه تعیین کرده است(در پارکینگ های ادارهجات داخل روشنایی آسانسور و روشنایی موتورخانه).
مرحله دوم: (بعد از کف سازی و کاشیکاری و سفیدکاری دیوار)
1– تمیز کردن قوطی کلیدها و بریدن لولههای اضافی روی کار.
2- سیم گذاری داخل لوله پولیکا (رنگ سیمها و قطر سیمها و جنس سیمها از روی استاندارد انتخاب میشود)
3- انداختن کابل شیلد دار برای بلندگوها و از آنجا به ولوم های همان اتاق و از آنجا به فیشهای پشت آمپلیفایرها.
4-کابلکشی برق از داخل جعبه فیوز و رد کردن داخل سینی برق و بست زدن و از آنجا به زیر کنتور(در صورت داشتن دیزل ژنراتور این کابل ها داخل موتورخانه و وارد تابلوهای مخصوص خودش میشود).
5- کابلکشی تلفن –آنتن ماهواره و آیفون از تابلوهای مخصوص خودش و رد کردن داخل سینی مخصوص خودش و بست زدن کابل ها و از آنجا به باکسهای مخصوص خودشان.
6- اتصالات سر سیمها در داخل قوطی کلید- جعبه فیوزها – روشناییها – تو کارها – و جعبه آنتن – ماهواره- تلفن – اطفاء حریق- UPS(نصب دستگاههای تغذیه UPS به شرکتهای مسئول مرتبط میشود)
7- قلع اندود کردن کل اتصالات و سر سیمها توسط حوضچه قلع
8- عایقکاری اتصالات توسط وارنیش حرارتی (جایگزین لنت برق).
9- اجرای کابلکشی مربوط به بیرون ساختمان نصب نورافکن ها در نما.
مرحله سوم ( بعد از نقاشی و کف تمامشده):
1- بستن کلید و پریز و تراز کردن آنها
2- بستن ترمینال روی سر سیمها.
4- نصب دتکتور های دود و شستی آنها روی جاهای تعیینشده
5- نصب فیوزها داخل جعبه فیوز و وایرشو زدن سر سیمها و فیوز بندی آنها
6- نصب آیفون تصویری بستن سو کتها و شستیهای مربوط به آن.
7- نصب آنتن مرکزی و سويچینگ های مربوط به آن
8- نصب سويچینگ های ماهواره ( نصب و راهاندازی ماهواره بر عهده شرکتهای مربوط میباشد)
9- نصب چشم لایتینگ در راهپله و پارکینگ ها
10- نصب چشم لایتینگ در سرویسها برای هود مرکزی ( این چشمها پس از عمل کردن به کنتاکتور و سپس کنتاکتور به سانتیفوژ فرمان داده و باعث تهویه سرویسها می شود)
11- نصب نور مخفیهای داخل سقف کاذب و کفیهای روی سرامیک.
نصب تجهیزات برقی:
– نصب تابلوی برق موتورخانه (تجهیزات داخل تابلو برق بر اساس نیازهای موتورخانه انتخاب و توسط تابلوساز ساخته میشود)
– نصب پایه سینی برق روی دیوار و فیکس کردن سینی برق روی آن.
– نصب لوله زیر سینی برق و ازآنجا روی الکترو موتورها و ترموستاتها و مصرفکنندههای دیگر.
– کابلکشی از تابلو برق روی سینی برق و داخل لوله ازآنجا سرالکترو موتورها و ترموستاتها و مصرفکنندهها.
– وایرشو زدن و شماره زدن سر سیمها و بستن آن روی تخته کِلِم الکترو موتورها و ترموستاتها و مصرفکنندهها و از آنجا به ترمینال زیر تابلو برق
1 - ار یرادقم رتمتلو دشاب یم عطق دلوم كیرحت هك ینامز یراب یب شیامزآ رد تلع هچ هب
نشان می دهد؟
چون جریان تحریك صفر است ، ولتاژی را كه اندازه می گیریم ناشی از پسماند مغناطیس در هسته است.
مقدار این ولتاژ حدود 2 تا 3 درصد ولتاژ نامی مولد است
2 چرا منحنی رفت و برگشت مولد در روی یكدیگر قرار نمی گیرند؟
به خاطر پسماند مغناطیسی در هسته
3 نقطه كار مولد با توجه به منحنی بی باری در چه حدودی باید انتخاب شود؟
نقطه مربوط به ولتاژ نامی ماشین باید در قسمت منحنی ) شروع اشباع( باشد زیرا اگر ولتاژ نامی ماشین
روی قسمت خطی قرار گیرد به ازاء تغییر جزئی در جریان تحریك ولتاژ بشدت تغییر می كند و كار ماشین
ناپایدار می شود و چنانچه روی قسمت اشباع شده واقع شود امكان تنظیم ولتاژ ماشین محدود می گردد
4 به چه علت در اثر تغییرات جریان بار ولتاژ خروجی مولد تغییر می نماید؟
تحت شرایط بارداری، بعلت اثر مغناطیس زدائی عكس العمل آرمیچر ، ولتاژ كاهش می یابد. می توان این
كاهش را با افزایش مناسب آمپر دور میدان جبران كرد
5 موارد كاربرد مولد تحریك مستقل را بنویسید؟
به علت درصد تنظیم ولتاژ كوچك آن در مولدهای با ولتاژ 4 تا 24 ولت و یا در مولدهای با
ولتاژ بیش از 066 ولت كه باید ولتاژ آنها در حدود وسیعی تنظیم گردد، از این مولد
استفاده می گردد. همچنین در تحریك مولدهای بزرگ در نیروگاه ها و تنظیم دور موتورها
)روش وارد لئونارد ( نیز از این مولد استفاده می شود
6 اگر مولد شنت توسط موتور محرك به گردش در آورده شود ولی خروجی نداشته
باشیم علت چیست ؟
ممكن است به دو دلیل این اتفاق رخ دهد .
الف( در صورتی كه دو سر خروجی اتصال كوتاه شده باشد جریان تحریك صفر و ولتاژ
خروجی نیز صفر است پس جریان اتصال فقط ناشی از ولتاژ القایی در اثر پس ماند
مغناطیسی است
ب( قطع بودن تحریك
7 اگر مقدار مقاومت تحریك بیشتر از مقاومت بحرانی مولد باشد ، در این حالت چه
اتفاقی رخ می دهد ؟
در این صورت مولد دیگر تحریك نمی شود
8 افت ولتاژ در مولد شنت به چه عواملی بستگی دارد ؟
الف( افت ولتاژ در
ب( افت ولتاژ در عكس العمل آرمیچر
ج( كاهش جریان تحریك به دلیل كاهش ولتاژ خروجی
9 تغییرات افت ولتاژ در مولد تحریك مستقل بیشتر است یا در مولد تحریك شنت ؟ چرا ؟
در مولد شنت زیرا تحریك در مولد شنت موازی شده با ولتاژ خروجی می باشد و هر چه
جریان بار بیشتر شود جریانی كه وارد تحریك می شود كم می شود و در نتیجه تحریك
2 برابر جریان نامی / بشدت كاهش می یابد و فقط تا مقدار معینی )( كه معمولا از 2 تا 5
تجاوز نخواهد كرد می توان بار اضافه نمود.
10آیا مولد شنت در مقابل جریان اتصال كوتاه محافظت می شود ؟ چرا ؟
بله . زیرا در هنگام اتصال كوتاه ولتاژ ترمینال خروجی صفر می شود و باعث صفر شدن
جریان تحریك و خاموش شدن مولد خواهد شد
11عواملی كه سبب عدم راه اندازی مولد شنت میشوند را نام ببرید .
الف( پسماند مغناطیسی صفر یا ناچیز باشد
ب( سرعت مولد از حد معینی كمتر باشد
ج( مقاومت مدار تحریك از حد معینی )( بیشتر باشد
د( جهت گردش آرمیچر برعكس باشد كه باعث بر عكس شدن جهت جریان تحریك می
شود ) فوران ناشی ار آن فوران پس ماند را خنثی می كند
12كاهش و افزایش تعداد دور سیم پیچ سری چه اثری روی منحنی های كمپوند
اضافی و كمپوند نقصانی دارد ؟
تقویت سیم پیچ سری سه حالت ایجاد می كند
الف( تقویت سیم پیچ تحریك سری به اندازه ای است كه افت ولتاژ ها را جبران كرده و مقداری بیشتر باعث تقویت
میدان می شود بنابر این ولتاژ خروجی افزایش می یابد كه این حالت را فوق كمپوند می گویند
ب( در این حالت تقویت میدان توسط سیم پیچ تحریك سری فقط به اندازه ای است كه افت ولتاژ ها را جبران كند
بنابر این ولتاژ خروجی تغییر نمی كند كه به آن كمپوند مسطح و یا تخت می گویند.
ج( در این حالت تقویت میدان توسط سیم پیچ تحریك سری به اندازه ای نیست كه همه افت ولتاژها را جبران كند و
قسمتی از افت ولتاژ ها را جبران می كند بنابر این ولتاژ خروجی كاهش می یابد كه به آن زیر كمپوند می گویند.
13 مزایا و معایب مولد كمپوند نسبت به مولد شنت چیست؟
مولد شنت نسبت به مولد كمپوند ولتاژ ثابتی دارد.
در مواقعی كه بار به طور ناگهانی قطع یا وصل شود از كمپوند استفاده می كنند یعنی
تغییرات بار زیاد باشد
مولد شنت در اتصال كوتاه از خود محافظت می كند.
14مورد استفاده مولد كمپوند اضافی و نقصانی را بنویسید.
كاربرد مولد كمپوند اضافی : از این مولد در مكانی كه فاصله بین مولد و مصرد كننده
زیاد باشد تا افزایش ولتاژ مولد با افت ولتاژ خط انتقال جبران شود استفاده می شود
كاربرد مولد كمپوند نقصانی : از این مولد در جوشكاری استفاده می شود بدین ترتیب كه
در هنگام اتصال سیم جوش برای كاهش جریان اتصال كوتاه این مولد ولتاژ را شدیدا
كاهش می دهد تا جریان اتصال كوتاه را محدود كند.
15چرا از مولد سری نمی توان دربارهای روشنایی استفاده کرد؟ همام جواب
سوال 00 می باشد
16موارد کاربرد تحریک سری را بنویسید؟
مولد شنت بخاطر تغییر ولتاژ دو سر ارمیچر در اثر تغییر جریان بار کاربرد کمی دارد اما در بارهای ثابت کاربرد
زیادی دارد و از درصد تنظیم ولتاژ بالایی برخوردار است و در بارهای روشنایی مناسب نیستن اما با توجه به همه
این ها از مولد شنت به عنوان جبران کننده افت ولتاژ خط استفاده میشود
17کاربرد موتور شنت در چه مواردی مناسب تر است؟
در جایی که نیاز به سرعت ثابت و کنترل سرعت در بازههای وسیعی باشد
18 تنظیم دور موتور شنت با چه وسایلی امکان پذیر است؟
1:کنترل فوران 2:کنترل ولتاژ 3:کنترل مقاومت آرمیچر
19چرا موتور سری را نباید بی بار یا با بار کم راه اندازی کرد؟
چون بدون بار جریان موتور کاهش پیدا خواهد کرد و جریان مولد تحریک کم می شود و فوران قطب ها کم می
شود لذا سرعت موتوربیش از حد افزایش می یابد
20 تنظیم دور در موتور های سری با چه وسایلی امکان پذیر است؟
تنظیم دور سنج آرمیچر
21 برای حفاظت موتور های سری در مقابل افزایش سرعت چه باید کرد؟
زیر بار راه اندازی کرد
22 مزایای موتور کمپوند را نسبت به موتور های شنت و سری را بنویسید؟
الف : کمولد شنت نسبت به مولد کمپوند ولتاژ ثابتی دارد ب: در مواقعی که بار به طور ناگهانی قطع یا وصل می
شود از کمپوند استفاده می شود یعنی تغییرات بار زیاد باشد ج: مولد شنت در اتصال کوتاه از خودش حفاظت می
کند د:گشتاور راه اندازی بسیار دارند
23 کاربرد موتور های اضافی تخت و نقصانی را بنویسید؟
مولد اضافی:فاصله بین مولد مصرف کننده زیاد باشد تا افزایش افت ولتاز مولد با افت ولتاژ خط انتقالجبران شود
مولد نقصانی:در جوشکاری بدین ترتیب که در هنگام اتصال سیم جوش برای کاهش جریان اتصال کوتاه این مولد
ولتاز را شدیدا کاهش می دهد تا جریان اتصال کوتاه محدود شود
Closed-circuit television (CCTV) is sometimes simply called video surveillance. CCTV refers to a system of video feeds that are transmitted within a closed system from various security cameras. CCTV is distinct from broadcast television, in that signals are not sent out for just anyone to intercept. Rather, video streams are available only to authorized users.
In practical terms, any home security camera surveillance system is technically a CCTV system. Only you, the user, and your authorized agents, are able to access and review feeds from the cameras in the system.
Originally designed in the mid-20th century for use on sensitive, top-secret government projects, CCTV has come a long way since the days of primitive television cameras, bulky cathode-ray monitors, and clunky magnetic storage media. Thanks to advances in digital technology—including wireless transmission, refined digital optics, sophisticated software, and unprecedented digital storage options—modern CCTV systems bear little resemblance to those early systems. Forget about choppy black-and-white, low-resolution images, and limited (if any) storage, retrieval, and review capabilities. Today’s CCTV surveillance systems are sleek, robust, highly detailed, and eminently useful. Modern CCTV systems may be as simple as two IP cameras broadcasting their feeds over your home or business wireless network. By the same token, larger systems may include virtually unlimited cameras, operating remotely to provide full-color, high definition, real time video displays. The wireless revolution means modern CCTV systems may be accessed—or controlled—from anywhere in the world, at any time. Early systems made use of old analog magnetic tape technology (VCRs) to store limited segments of surveillance footage, for a limited time. Resolution was typically poor, meaning there was little detail. And frame rates were low, meaning that a person moving through a given frame would appear to lurch and skip. While you might have been able to see a burglar attempting to break in, upon review of the footage you would have been unable to identify his facial features. Since these cameras typically featured black-and-white capability, you wouldn’t even have been able to tell what color shirt your would-be burglar was wearing.
That’s all changed. Depending on the model(s) you choose, modern cameras now feature high-resolution full-color feeds, and many are capable of switching seamlessly to infrared at night. Pictures are so detailed now, you’d not only be able to tell your hypothetical burglar was wearing a red polo shirt—you’d also be able to identify its logo. Night vision is a technological advance that allows you to penetrate even the deepest dark to clearly see images in black and white. Modern systems also allow the simultaneous monitoring—and recording—of multiple video feeds. All you need is the appropriate digital video recorder (DVR), or network video recorder (NVR). With your wireless network, your system can broadcast secure signals that only you can access, using your smartphone or other internet-connected device and the appropriate free app or apps.
دستگاه ضربان سنج در واقع نشان دهنده وضعیت سلامت سیستم قلبی عروقی بدن انسان است. امروزه گجتهای سلامتی در حال تبدیل شدن به وسایل ضروری هستند که در وسایل هر کسی پیدا میشوند. شرکتهای مختلف تکنولوژی هر روزه در حال معرفی کرده دستگاههای مختلفی برای بالا تر بردن کیفیت سلامت و سطح زندگی انسانها هستند. حتما گوشیهای هوشمند جدید را دیده اید که میتوانند ضربان قلب شما را بسنجند .
ساختنی امروز میخواهد روش ساخت دستگاه ضربان سنج با استفاده از تکنیک رصد کردن تغییرات حجم خون در رگهای روی انگشت دست را به شما آموزش دهد. دقیقا همان تکنولوژی پشت گوشیهای هوشمند جدید که به بازار معرفی میشوند. همان طور که میدانید، با هر بار ضربان قلب ، حجم خون جاری در رگها و مویرگهای بدن انسان تغییر میکند و این مدار ضربان سنج قلبی از همین ویژگی برای شمارش ضربان قلب استفاده میکند.میپرسید چگونه ؟
دیود نورانی (LED) مادون قرمز یا فروسرخ (IR) یک سیگنال فرو سرخ به درون انگشت میفرستد ، قسمتی از این امواج به وسیله گلبولهای خون منعکس میشود. این امواج منعکس شده توسط یک حسگر دیود نوری (Photo Diode) جذب میشود. پدیده اصلی این است : تغییرات حجم خون در رگها ، یعنی تغییرات در شدت انعکاس امواج مادون قرمز ارسالی . پس با هر بار تغییر حجم ، ولتاژ خروجی دیود نوری یا فوتو دیود تغییر خواهد کرد. اما اندازه این تغییرات ولتاژ آنچنان کوچک است که به شکل مستقیم قابل حس کردن توسط میکروکنترلر نیست. به همین دلیل این تغییرات ولتاژ باید تقویت شود ، برای این منظور ، یک تقویت کننده دو طبقه و فیلتر نویز گیر پایین گذر به وسیله دو تقویت کننده عملیاتی (Op-Amp) طراحی شده اند که سیگنال دریافتی را تقویت و آماده سازی کنند تا بتوان آن را توسط میکروکنترلر اندازه گیری کرد. میکرو کنترلری که در ساخت دستگاه ضربان سنج استفاده شده است از نوع PIC و با شماره PIC16F628A است.
قبل از این که توضیح دهیم این دستگاه چگونه کار میکند، بیایید ضربان قلب را تعریف کنیم . ضربان قلب (Heart rate) تعداد ضربانهایی است که قلب انسان در یک واحد زمانی انجام میدهد. این ضربانها را معمولا در واحد زمانی دقیقه میشمرند و با واحد ضربان بر دقیقه (bpm) معرفی میکنند.
در بزرگ سالان ضربان نرمال قلب چیزی در حدود 60 الی 100 ضربان بر دقیقه است (در حالت بدون فعالیت). این سرعت ضربان به شکل مستقیم به سلامتی و تناسب اندام فرد بستگی دارد و معیار مهمیاست که هر از چند گاهی باید اندازه گیری شود.
ضربان قلب را میتوان با لمس هر جایی از بدن که نبض مشخصی دارد اندازه گیری کرد مانند مچ دست یا گردن . شما میتوانید در هر بازه زمانی تعداد ضربانهای قلب را شمرده و محاسبه کنید که تعداد آن در مقیاس ضربان بر دقیقه چقدر است.
این پروژه الکترونیک، یک دستگاه ضربان سنج قلب است که با استفاده از میکرو کنترلر PIC و سنسورهای نوری ضربان قلب شما را اندازه گیری میکند. این تکنولوژی همانی است که بر روی گوشیهای هوشمندی که توانایی ضربان سنجی قلب را دارند به کار گرفته شده است. در این فناوری ، یک دیود نورانی (LED) فرو سرخ و یک گیرنده فروسرخ در کنار همدیگر قرار میگیرند. به شکلی که مستقیما دیدی به هم نداشته باشند. وقتی شما انگشتتان را بالای این مجموعه قرار میدهید. تنها نوری که به گیرنده میرسد ، نوری است که از انگشت شما بازتاب داده شده است . شکل زیر را ببینید:
دیود نورانی فرو سرخ نور را به سمت سر انگشت شما میفرستند (که بالای سنسورها قرار دارد) و گیرنده فروسرخ نور برگشتی از سر انگشت شما را اندازه گیری میکند. هر ضربان قلب ، نور برگشتی را اندکی تغییر میدهد. اگر بتوانیم این سیگنال را به خوبی آماده سازی و اندازه گیری کنیم میتوانیم تغییرات آن را توسط میکروکنترلر بشمریم و ضربان قلب را بدست آوریم.
این مدار الکترونیکی برای راحت تر بودن کار شما در دو قسمت مجزا طراحی شده است . قسمت اول حسگر و مدار فیلتر و تقویت سیگنال ضربان قلب و قسمت دوم مدار میکرو کنترلر که وظیفه شمردن خروجی مدار اول و نمایش آن روی نمایشگر سون سگمنت (SevenSegment) را بر عهده دارد.
برای آماده سازی سیگنال الکتریکی که از حسگر ضربان قلب ساخته شده فرستاده میشود، سیگنال ورودی توسط دو فیلتر پایین گذر (فیلترهای پایین گذر ، اجازه عبور فرکانسهای پایین را میدهند) کاملا شبیه به هم دیگر با فرکانس قطع 2.5 هرتز فیلتر میشود. این بدان معناست که بالاترین ضربانی که دستگاه ضربان سنج ما اندازه گیری خواهد کرد حداکثر 150 بار بر دقیقه است. تراشههای استفاده شده برای تقویت کنندههای عملیاتی این مدار از نوع MCP602 هستند. IC تقویت کننده عملیاتی MCP602 ، دارای دو عدد از این تراشهها درون یک بست بندی است. این مدار مجتمع با یک منبع تغذیه با ولتاژ مثبت کار میکند و مقدار مجاز ولتاژ خروجی هم تا مقدار ولتاژ منبع تغذیه است که اصطلاحا به آن خط تا خط یا (Rail to Rail Swing) میگویند. سیگنال تولید شده توسط گیرنده فروسرخ باید فیلتر شود و نویزهای آن گرفته شود تا باعث ایجاد خطا در شمارش نشوند. این فیلترها دارای بهره تقویت بالایی هم هستند که هر کدام را روی 101 تنظیم کرده ایم. به این معنا که هر کدام سیگنال خروجی را صد برابر میکنند و چون دو طبقه تقویت وجود دارد ، سیگنال خروجی با بهره 100*100 یعنی 10000 برابر تقویت خواهد شد.
یک خازن 1 میکرو فارد در ورودی هر طبقه مسئول از بین بردن مولفه مستقیم بدون فرکانس (DC) احتمالی روی سیگنال ورودی است که در صورت وجود کارکرد فیلتر را مختل خواهد کرد. معادلات و محاسبات فرکانس قطع فیلترهای پایین گذر و بهره هم کدام از فیلترها هم در عکس مدار فیلترها قرار داده شده است . این دو طبقه تقویت سیگنال ، سیگنال ورودی را به اندازه کافی که بتوان آن را به وسیله میکروکنترلر PIC اندازه گیری کرد، تقویت میکند و آن را هم تبدیل به پالسی آماده برای شمارس خواهد کرد.یک دیود نورانی در خروجی تعبیه شده است که هرگاه که ضربانی در ورودی دستگاه ضربان سنج اندازه گیری شد ، شروع به چشمک زدن میکند.
نرم افزار یا همان کد برنامه میکروکنترلر همه کارهای محاسباتی و کنترلی را انجام میدهد. برای بهینه سازی مصرف انرژی دستگاه ضربان سنج و مناسب کردن آن برای استفاده از باتری . ماژول سنسور همیشه در حال کار نیست. بلکه تنها 15 ثانیه پس از فشردن دکمه “شروع” ، به کار ادامه میدهد.
پالسهای دریافتی و تقویت شده به پایه T0CKI وصل شده اند و توسط تایمر داخلی میکروکنترلر (timer0) شمرده خواهند شد. این تایمر در حالت شمارنده و بدون تقسیم کننده فرکانس و پیشفرضهای دیگر تنظیم شده است. کد برنامه دستگاه ضربان سنج را در پایین مشاهده میکنید. این کد توسط کامپایلر MikroC کامپایل شده است .
استفاده از دستگاه ضربان سنج خیلی ساده است. دستگاه را روشن کنید و روی صفحه نمایش برای چند ثانیه تنها صفر میبینید. صبر کنید تا نمایشگر خاموش شود. حالا سر انگشت اشاره خود را روی قسمت سنسور قرار دهید و دکمه “شروع” را با دست دیگر فشار دهید. آرام بنشینید و هیچ حرکتی نکنید. بعد از 15 ثانیه شما چراغ چشمک زن و ضربان قلب خود را مشاهده خواهید کرد.
به نام خدا
پلاسما رادار گریز فرایند پیشنهادی برای استفاده از گاز یونیزه شده (پلاسما) برای کاهش سطح مقطع راداری (RCS) یک هواپیما است. اثر متقابل میان پرتوهای الکترومغناطیسی و گاز یونیزه شده بطور گسترده برای منظور های مختلف، از جمله پنهان کردن هواپیما از امواج رادار به عنوان تکنولوژی رادار گریز مورد مطالعه قرار گرفته است.روش های مختلف معمول ممکن است قادر به تشکیل یک لایه یا ابر پلاسما در اطراف یک وسیله برای منحرف کردن و یا جذب امواج رادار. از لحاظ تئوری این روش به منظور کاهش RCS امکان پذیر است ، اما از لحاظ عملی شرایط کمی متفاوت خواهد بود.
اولین معرفی:
در سال 1956 آقای آرنولد Eldredge متخصص کمپانی جنرال الکتریک ،درخواست ثبت امتیاز برای روش استتار اشیاء را با استفاده از یک شتاب دهنده ذرات در یک برای ایجاد یک ابر یونیزه شده که قادر به جذب یا شکستن امواج رادار را داد.در طول پروژه OXCART، و ماموریت هایی که به منظور شناسایی و جاسوسی توسط هواپیما A-12 صورت میگرفت سازمان سیا تلاش و سرمایه گذاری زیادی برای کاهش سطح مقطع راداری ورودی های هوای A-12 انجام داد که ما آن را با نام پروژه KEMPSTER میشناسیم.این کار با استفاده از یک مولد پرتاب کننده الکترون ها به منظور تشکیل ابر یونیزه شده در مقابل هر یک از ورودی های هوا بود.این سیستم تحت آزمایش قرار گرفت اما هرگز عملیاتی نشد.
با وجود مشکلات فنی و ظاهری در طراحی یک دستگا پنهانکار پلاسمایی برای هواپیماهای جنگنده.در سال 1999 خبرگزاری ایتارتاس در مصاحبه با دکتر آناتولی کوروتیو ( مدیر مرگز تحقیقات کلدیش-Keldysh) منتشر کرد که در مورد دستگاه رادارگریز پلاسمائی در حال توسعه در این مرکز سخن میگفت.
مجله دفاع الکترونیک گزارش داد که نسل ابر پلاسما برای کاربردهای پنهانکاری در روسیه، توانست سطح مقطع راداری یک هواپیمای جنگنده را کاهش دهد.در ادامه مقاله،در جوئن 2002، دستگاه پنهانکاری پلاسمای روسی بر روی یک فروند سوخوی 27 مدل IB تست شد.این مجله همچنین گزارش داد که تحقیقات مشابهی نیز برای کاربردهایی از پلاسما به منظور کاهش سطح مقطع راداری در ایالات متحده(دانشگاه ویرجینیا) و در فرانسه هوافضای داسو و تالس در پاریس انجام گرفته است
پلاسما و خواص آن:
پلاسما گاز شبه خنثایی از ذرات باردار و خنثی است که رفتار جمعی از خود ارائه میدهد. واژه پلاسما به گاز یونیزهشدهای گفته میشود که همه یا بخش قابل توجهی از اتمهای آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یونهای مثبت تبدیل شده باشند. یا به گاز به شدت یونیزهشدهای که تعداد الکترونهای آزاد آن تقریباً برابر با تعداد یونهای مثبت آن باشد، پلاسما گفته میشود., و ساده ترین کاربرد آن در لامپ های فلورسنت است.
پلاسما میتواند به طور موثر با پرتوهای الکترومغناطیس تعامل داشته باشد.حال سوال اینجاست که چرا پلاسما ممکن است اثر راداری را تغییر دهد
.اثر متقابل ما بین پلاسما و پرتو مغناطیس به شدت به خواص فیزیکی و پارامترهای پلاسما وابسته است که بیشتر آنها دما ( درجه حرارت) و چگالی (تراکم) پلاسما میباشد که دارای طیف وسیعی از مقدار هردو دما و چگالی است.پلاسما دمایی نزدیک به صفر مطلق دارد و ممکن است یک ذره در متر مکعب باشد.برای یک طیف وسیعی از فرکانس ها و پارامترها، پلاسما رسانای الکتریکی به شمار میرود و رفتار آن نسبت به پرتوهای امواج با فرکانس پایین مشابه یک فلز میباشد.پلاسما براحتی پرتو ای با فرکانس کم را بازتاب میدهد.اما استفاده از پلاسما برای امواج با فرکانس بالا این امکان را به ما میدهد که امواج دریافتی برخورد کننده به سطح پلاسما به حرارت تبدیل شده و از انعکاس آن جلوگیری شود.
پلاسما در آیروداینامیک:
لایه های پلاسما در اطراف هواپیما برای منظوری به غیر از پنهانکاری نیز به کار میروند تحقیقات زیادی برای کاهش کشیدگی آیروداینامیکی جسم با استفاده از پلاسما صورت گرفته است ، از جمله یک جفت اکلترو هایدروداینامیک در 2 طرف جسم که قرار گرفته و باعث سرعت بخشیدن به جریان های عبوری از اطراف هواپیما میشود، اینکار با استفاده از پنل های پلاسما برای کنترل لایه بین پلاسما و هوا در تونل باد(در سرعت کم) صورت گرفت.هنوز تایید نشده اما گفته میشود که این موضوع نشان میدهد ممکن است برای تولید پلاسما در پوسته ی یک هواپیما زمانی که هسته ی ایزوتوپ های زنون بدرستی در حال یکی شدن با لایه پلاسما تولید شده در سطح هواپیما هستند و اگر این فرایند هماهنگی کامل را داشته باشد میتوان محافظی برای مقابله با سلاح های EMP/HMP و HERF یا پرتوهای پرفشار اپتیکال به کار گرفته شود،اما همانطور که گفته شد تا کنون هیچ منبع معتبری آن را تایید نکرده است.
EMP= Electromagnetic pulse
HMP= High power microwave
HERF= high energy radio Frequency
انرژی الکترو مغناطیس و جذب آن
هنگامی که امواج الکترومغناطیس ، مانند سیگنال های رادار به طرف یک رسانای پلاسما تاپیده شود، یونها و الکترونها به مانند یک متغییر عمل میکنند مثل یک نتیجه متفاوت از میدان مغناطیسی و الکتریکی در زمانهای مختلف است.این میدان امواج درای انرژی را به ذرات القائ میکند.به طور معمول ذرات مقدار کمی حد انرژی را بدست می آورند اما مقدار از انرژی ممکن است به طور دائم جذب کنند و به صورت حرارتی پراکنده یا بازتاب آن با نوع دیگری از امواج توسط تبدیل غیر خطی در آورد.
پلاسما حداقل در یک قائده کلی میتواند به عنوان جذب کننده هرگونه انرژی به صورت امواج ورودی نام برده شوند و این یک کلید برای راه حل پنهان شدن در مقابل رادارها میباشد.
موضوع اصلی در این مورد،فرکانس های سگنال ورودی است .چرا که پلاسما براحتی امواج با فراکانس پایین را بازتاب میدهد(به خواص پلاسما وابسته است).این قاعده که در علم مخابرات کاربرد داشته و به این کمک میکند که بتوان امواج را در محدوده ی وسیعی منتشر کرد.زیرا سیگنالهای با فرکانس پایین بین زمین و لایه ی یونسفر جهش دارد، ممکن است به فواصل وسیع و طولانی تری از منبع منتشر و حرکت داشته باشد.از این رو رادارهای هشدار زود هنگام OTH که در امور نظامی و دفاع هوایی کاربرد دارند و ار امواج رادیویی با فرکانس پایین استفاده میکنند در باند مایکروویو عمل میکند، و در آن بسیاری از پلاسماها از جمله یونوسفر ، این پرتوها جذب کرده یا عبور می دهد(یا پراکنده میکند)
وجود ارتباط مایکرو ویو میان زمین و ماهواره ی ارتباطی نشان میدهد که حداقل برخی از فرکانس ها توان عبور از لایه ی یونوسفر را دارند.
پلاسماها همچنین ممکن است برای تغییر جهت بازتابش مورد استفاده قرار گیرند این عمل موجب گیج کردن سیستم های راداری دشمن شود
برای مثال: امکان دارد در شرایطی سختی را برای تشخیص و جداسازی نویز های دریافتی ایجاد کند و حتی فرکانس های متغییر که منعکس میشوند امکان خنثی کردن فیلتر های داپلر را دارد.اما رادارهایی که قادر اند فرکانس های اررسالی خود را تغییر دهند حساسیت و توانایی بیشتری برای مقابله با این نوع از فناوری رادار گریزی را دارا هستند
این تکنولوژی خود دارای مشکلاتی نیز هست از جمله : لایه ی پلاسما خود نیز دارای امواج EM است که آن را به اطراف هواپیما ساطع میکند همچنین زمانی که طول میکشد تا پلاسما دوباره شروع به جذب کند یک لایه از ابر یونیزه شده اطراف هواپیما را می پوشاند که این ابر به علت داشتن تخلیه انرژی دائم روشنایی هایی ایجاد میکنند که به وضوح قابل روئیت هستند اما اشکالات به همینجا ختم نمیشود و این ایجاد چنین ابری در سرعت های بالا بسیار دشوار خواهد بود.اما میتوان برای نقطه خاصی از هواپیما که بازتابش زیادی دارد به کار برد.
مترجم و گرد آورنده: ALFARD
منابع :
http://en.wikipedia..../Plasma_stealth
http://english.ruvr....64197/51223247/
سیمکارتها یکی از اصلیترین ابزارهای ارتباطی هستند و تقریبا اکثر مردم جهان از آنها استفاده میکنند. شیوه عملکرد و روش کار سیمکارتها نیز جالب و آموزنده است.
در گذشته تلفنهای همراه تنها با استفاده از سیمکارت راهاندازی میشدند و اگر سیم کارت وارد دستگاه نمیشد، گوشی عملکرد خاصی نداشت؛ اما با گذشت زمان راهاندازی گوشی بدون سیمکارت هم میسر شد. با این حال تلفنهای هوشمند برای برقراری اتصال مخابراتی بیسیم نیاز به سیمکارت دارند. در ادامه به چگونگی عملکرد سیمکارت میپردازیم.
همه افراد سیمکارت را با نام SimCard میشناسند؛ اما باید توجه داشت که سیم کارت مخفف کلمه Subscriber Identity Module است که معنای ماژول هویتی مشترک میدهد و بر ارائه شبکه سلولی بر اساس هویت کاربر برای برقراری ارتباط امن دلالت دارد.
سیمکارتها در ابعاد مختلفی عرضه و استفاده میشوند. جدیدترین استاندارد، سیمکارتهای نانو هستند که ابعاد بسیار کوچکی دارند. استفاده از سیمکارتهای کوچک به تولیدکنندگان تلفنهای هوشمند این امکان را میدهد که فضای بیشتری برای سایر اجزای حیاتی دستگاه داشته باشند. فضای ذخیرهسازی سیمکارتها اغلب محدود به ۲۵۶ کیلوبایت است. البته باید بدین نکته نیز توجه داشت که چنین میزانی از فضای ذخیرهسازی برای ذخیره اطلاعات حیاتی سیم کارت نظیر شماره شناسایی کافی و حتی زیاد است. در تصویر زیر میتوانید انواع سیم کارت را بر اساس ابعاد مشاهده کنید.
هر سیم کارت دارای یک عدد ۶۴ بیتی منحصر به فرد است که همان شماره شناسایی آن بهحساب میآید و باعث میشود که به شبکه تلفن همراه متصل شود. در بخشهایی نظیر پروتکلهای امنیتی، مسائلی بسیار پیچیده و فنی وجود دارند که در این مقاله به بررسی آنها نمیپردازیم. به لطف عدد ۶۴ بیتی میتوان چندین تریلیون (یک هزار میلیارد) مشترک ایجاد کرد و به همین دلیل نباید نگران تمام شدن ظرفیت اشتراک سیمکارتها باشیم.
زمانی که کاربر سیمکارت را درون دستگاه قرار میدهد، دستگاه شروع به برقراری ارتباط با شبکه اپراتور میکند تا بتواند اتصال را ایجاد کند. زمانی که شماره منحصر به فرد کاربر به همراه کلید احراز هویت به نزدیکترین دکل ارسال میشود، ارائهدهندهی خدمت یا همان اپراتور نیز در مقابل، اطلاعات رمزگذاری شدهای به دستگاه کاربر ارسال میکند تا اتصال برقرار شود. در این هنگام اگر سیم کارت کاربر بتواند اطلاعات دریافت شده را رمزگشایی کند، اتصال برقرار خواهد شد.
این فرآیند تضمین میکند که تنها سیم کارت کاربر میتواند رمزگذاری انجامشده را بخواند و با شماره موبایل موجود اقدام به برقراری اتصال کند. اما این موضوع تنها به شرکت ارائهدهنده خدمات یا همان اپراتور مربوط میشود. اما اگر فرد دیگری به سیمکارت کاربر دسترسی داشته باشد و آن را روی موبایل خود نصب کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ این موضوع همان شرایطی است که شماره شناسایی شخصی (PIN) و کد انسداد شخصی (PUK) وارد عمل میشوند.
با افزودن PIN به سیمکارت، کدی چهار تا هشت رقمی لازم خواهد بود تا سیمکارت را فعال کنید. البته برای زمانهایی که کاربری غیر از کاربر اصلی سعی کند قفل سیمکارت را باز کند، شرایطی در نظر گرفته شده است. به این شکل که اگر رمز به تعداد سه بار اشتباه وارد شود، سیم کارت قفل خواهد شد. در این صورت برای باز کردن قفل سیم کارت باید به سراغ PUK رفت. این عدد نیز روی کارت تمام سیمکارتها نوشته میشود و با آن میتوان قفل سیم کارت را باز کرد.
آنچه باعث میشود سیمکارتها بسیار محبوب باشند، امکان انتقال آنها از یک دستگاه به دستگاه دیگر است. برخی از کمپانیها بر این باورند که کاربران میتوانند از طریق سیمکارتهای جاسازیشده یا بهطور اختصار e-SIM نیز به شبکه تلفن همراه متصل شوند. همانطور که از نام این نوع از سیمکارتها برمیآید، آنها در داخل موبایل جاسازی میشوند و نمیتوان از آن در دستگاه دیگری استفاده کرد. با این اوصاف چنین سیمکارتهایی نمیتوانند جایگزینی کامل برای سیمکارتهایی فعلی باشند.
اما نکته جالب در خصوص e-SIM این است که کاربران چنین سیمکارتهایی میتوانند بهسادگی اپراتور تلفن همراهشان را بدون نیاز به تغییر سیم کارت، عوض کنند و تمام کاری که باید انجام دهند، این است که به بخش تنظیمات دستگاه بروند و از آنجا اقدامات لازم را انجام دهند. اپل در تلاش است از این تکنولوژی در آیپد استفاده کند و سامسونگ نیز چنین تصمیمی را برای ساعتهای هوشمند Gear گرفته است.
باید بدین نکته نیز توجه داشت که استفاده از این نوع سیمکارتها باعث میشود تلفنهای همراه ضخامت کمتری داشته باشند. در مقابل، شرکتهای تولیدکننده گوشی هوشمند فضای بیشتری در داخل موبایل برای قرار دادن اجزای مختلف دستگاه خواهند داشت. از سوی دیگر، موضوعاتی نظیر رومینگ بینالمللی برای گردشگران کار سادهای نیست و زحمت زیادی دارد. اما با استفاده از e-SIM میتوان این کار را بهسادگی انجام داد و فقط کافی است به تنظیمات گوشی یا تبلت بروید و از این طریق اپراتورتان را تغییر دهید.
.
كتاب "روش طراحي و تحليل مدارهاي الكترونيك"
نمونه سوالات عمومی آزمون های استخدامی ( شرکت نفت ، شرکت گاز ، آموزش و پرورش ، ارگانهای دولتی و غیره…… ) با پاسخنامه ، که شامل سوالات دروس عمومی ( زبان فارسی ، معارف اسلامی ، زبان انگلیسی ، ریاضی ، آمار ، کامپیوتر ، سوالات هوش و اطلاعات عمومی ) بوده و برای کلیه آزمونهای استخدامی مناسب می باشد.
![]() |
حجم:2 mb |
![]() |
رمز: www.power2.ir |
![]() |
تعداد صفحات: 180 |
![]() |
نوع فایل: pdf |